Postgraduate Experience Architect

We're proud to announce our partnership with Artevelde Hogeschool Gent. In October 2019 the Postgraduate program Experience Architect kicks off. Our Leap Forward experts in human-centred design will make you seasoned experience architects in one year.

Since this course will be given in Dutch, all details below are in Dutch.

Outline

Module 1: USER RESEARCH

Een goede gebruikerservaring begint bij het doorgronden van de problemen en noden van de eindgebruiker. In deze eerste module vertrekken we vanuit kwalitatief en kwantitatief onderzoek om zo de gebruikerspersona’s en hun journeys volledig in kaart te brengen. In deze module leer je:

 • kwalitatief & kwantitatief gebruikersonderzoek
 • uitwerken van persona’s, customer journeys en service blueprints
 • bepalen van objectieven en doelstellingen voor gebruiker en business

Module 2: IDEATION & PROTOTYPING

Vanuit de customer journey zoeken we naar gerichte momenten waar we de gebruikerservaring kunnen verbeteren. Via technieken als co-creatie en (paper) prototyping komen we snel tot enkele ruwe concepten, die we vervolgens testen met de eindgebruiker. In deze module leer je:

 • brainstorming, ideation en co-creatie technieken
 • Idee selectie
 • (paper) prototyping
 • UX en usability testing

Module 3: FROM IDEA TO MVP

“Ideeën zijn waardeloos zonder een goede uitvoering.” In deze module verfijnen we ruwe concepten tot een eerste versie van een product: het minimum viable product. We zoomen in op de mogelijkheden van nieuwe technologieën en hoe we deze kunnen toepassen in onze producten en diensten. In deze module leer je:

 • de mogelijkheden en inzetbaarheid van (nieuwe) technologie
 • basis user interface design en prototyping
 • opstellen van user stories
 • prioriteiten stellen in features en objectieven

Module 4: GO TO MARKET

Hoe introduceer je een product succesvol in de markt? In deze module leggen we de focus op de business case, marktintroductie en (communicatie)strategie die ervoor zorgen dat klanten de weg naar jouw product vlot vinden. In deze module leer je:

 • het opstellen van een go-to-market plan en (communicatie)strategie
 • het opstellen van een business case voor je product of dienst
 • Het geven van een goede pitch om stakeholders te overtuigen

Module 5: RUN MODE

Na de marktintroductie kunnen we onze producten continu verfijnen en verbeteren, gebaseerd op feedback van onze gebruikers. In deze module leggen we de focus op de groei en optimalisatie van onze producten: metrieken en analytics, bijhouden van een product backlog, groeimogelijkheden van het product bepalen. In deze module leer je:

 • het opstellen en opvolgen van metrieken en analytics
 • het beheren van een product backlog en roadmap

Description

Experience architect

Als Experience Architect bepaal je de totale gebruikerservaring voor tal van (digitale) producten en diensten. Je onderzoekt de problemen en noden van klanten, en vertaalt deze naar een strategie op maat. Je ontwerpt en test prototypes van nieuwe producten en diensten, en begeleidt deze doorheen het volledige ontwerp- en ontwikkelingsproces.

De combinatie van gebruikersinzicht, strategische visie en technologische creativiteit maken van jou een cruciale schakel in elk succesvol bedrijf.

Waarom deze opleiding?

Digitale transformatie is niet zomaar een tech-verhaal, het is een tech- & designverhaal!

Elke industrie is vandaag een digitale industrie en software is de wereld aan het opeten. De digitale transformatie overkomt ons allemaal en hoewel veel bedrijven de mogelijkheden van die transformatie reeds hebben ontdekt, hebben velen ook reeds vastgesteld dat een louter technologie gedreven aanpak zelden tot succesvolle interacties leidt.

Dit postgraduaat is speciaal ontwikkeld voor de geïnteresseerde professional die zich wil verdiepen in het ontwerpen van succesvolle (digitale) producten, diensten en gebruikerservaringen.
We richten ons hierbij niet enkel op bedrijven die reeds over technologische expertise beschikken omtrent het ontwerp en de ontwikkeling van digitale mediaproducten (web, app, AR/VR, IoT, …) maar eveneens op elke bedrijf die van de digitale transformatie een succesverhaal wil maken.

Iets voor jou?

Het postgraduaat is op maat van de geïnteresseerde professional die zich wil verdiepen in het ontwerpen van succesvolle (digitale) producten, diensten en gebruikerservaringen. Na deze opleiding kan je aan de slag als Experience Architect, UX Researcher of Service Designer.

Praktisch

 • 1 academiejaar, van oktober tot juni
 • De training kost 5500 euro. De KMO-portefeuille is van toepassing op dit postgraduaat.
 • Wekelijks vast contactmoment op dinsdagavond van 18u30 tot 22u.
 • Inschrijven kan op de website van Artevelde Hogeschool.

Facilitators

Leap Forward team

Our team of in-house experts in experience design, service design and business design will provide a number of the trainings in this postgraduate program.

Our next training

When:

Where:

Price: € (excl. VAT)

Language:

Includes:

subscribe here